25 Temmuz 2017 Salı

Kolay Pudingli Pasta


Malzemeler: 1 adet 2 katlı hazır kakaolu kek, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı granül kahve, 1 tatlı kaşığı şeker, 5 yemek kaşığı böğürtlen reçeli (kekin arasına sürmek için)
Puding için: 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
Puding için unu, kakaoyu ve şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü de ekleyip altını yakın. Karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince (yaklaşık 10 dakika) altını kapatıp soğumaya bırakın. Daha sonra kekleri ıslatmak için 1 bardak sütü, kahve ve şekerle karıştırın. Kekin iki tarafını da bu karışımla ıslatın. Keklerin iyice ıslandığına emin olun.Kare bir borcama ıslattığınız kekin bir katını yerleştirin. Böğürtlen reçelini her yanına gelecek şekilde sürün. Islattığınız kekin diğer yarısını üstüne kapatın. Oda sıcaklığına gelmiş pudingin hepsini en üst kata döküp buz dolabına kaldırın. Puding donduğunda servis etmeye hazır. Donduktan sonra üstüne damla çikolata serpin.
Afiyet olsun.