26 Temmuz 2017 Çarşamba

Halka Tatlısı


Malzemeler: 2 su bardağı su, 2 su bardağı un, 100 gr margarin, 4 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı irmik, 1 fiske tuz
Şerbeti için (koyu kıvamda olmalı): 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 dilim limon

Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Tatlı hamurumuz için bir kap içerisine suyumuzu,yağımızı ve tuzumuzu koyup ocağa koyuyoruz yağımız eriyince unumuzu da ilave edip karıştırmaya devam ediyorum 5 dakika sonra ocaktan alıp ılınması için bekletiyoruz.Hamurumuz ılıkken yumurtalarımızı teker teker kırıp iyice karıştırıyoruz daha sonra içine irmik ve nişastayı da ilave edip karıştırıyoruz.
Kremşanti torbasına koyup soğuk yağ içine halka şeklinde hamurumuzu sıkıyoruz.Ocağa alıp kızartıyoruz ve kızaran hamurlarımızı soğuk şerbetin içine atıp 5-6 saniye beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.