Malzemeler: 4 su bardağı süt, 1 su bardağı un, Yarım paket margarin, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya
Sos için: Yarım kg ahududu, 1.5 çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığ buğday nişastası
Yapılışı:
Soğuk süt, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir. Mikserle 5 dakika çırpılır. Kaselere pay edilir. Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır. Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir. Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir.
Afiyet olsun.
Soğuk süt, un ve şeker bir tencereye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya ve margarin eklenir. Mikserle 5 dakika çırpılır. Kaselere pay edilir. Diğer tarafta ahududu temizlenir, robottan geçirerek püre yapılır, sos kabına aktarılır. Üzerine şeker ve nişasta bırakılır, ara sıra karıştırarak bir taşım pişirilir. Muhallebilerin üzerine sos taksim edilir.
Afiyet olsun.