Malzemeler: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, 3 top karadutlu ve, kaymaklı dondurma, 1 su bardağı damla çikolata, 12 adet yulaflı bisküvi
Üzeri için: 1 adet bitter çikolata (80 gram), 2 çorba kaşığı krema, 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık, 5-6 adet çilek
Üzeri için: 1 adet bitter çikolata (80 gram), 2 çorba kaşığı krema, 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık, 5-6 adet çilek
Yapılışı:
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. 6 adet yulaflı bisküviyi düz bir zemine koyup hazırladığınız karışımı üstlerine paylaştırın. Kalan bisküvileri bunların üstüne kapatıp derin dondurucuda 1 saat bekletin. Üzerini süslemek için çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı karıştırıp bisküvilerin üstüne bir fırça ile 2-3 kat sürün. Sandviçlerin kenarlarını fındığa bulayın. Bu kez buzdolabının normal kısmına koyup 2-3 saat bekletin. Çilekle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. 6 adet yulaflı bisküviyi düz bir zemine koyup hazırladığınız karışımı üstlerine paylaştırın. Kalan bisküvileri bunların üstüne kapatıp derin dondurucuda 1 saat bekletin. Üzerini süslemek için çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı karıştırıp bisküvilerin üstüne bir fırça ile 2-3 kat sürün. Sandviçlerin kenarlarını fındığa bulayın. Bu kez buzdolabının normal kısmına koyup 2-3 saat bekletin. Çilekle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.