Malzemeler: 3 adet yumurta, 3 adet yumurtanın sarısı, 4 çorba kaşığı bal, Bir buçuk su bardağı krema, Bir buçuk su bardağı yoğurt
Karamel sos için: 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı krema
Karamel sos için: 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı krema
Yapılışı:
Yumurtaları, yumurta sarılarını, balı ve kremayı bir tencereye alın. Ocağa oturtup muhallebi kıvama gelene kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yoğurdu mikser yardımıyla iyice çırpın ve soğuttğunuz karışıma ekleyip yeniden mikserden geçirin. Karışımı bir kaba döküp derin dondurucuda en az 3 saat bekletin.
Sosu hazırlamak için, tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp orta ateşte karıştırarak eritin. Üzerine kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra dondurmanın üzerine dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Yumurtaları, yumurta sarılarını, balı ve kremayı bir tencereye alın. Ocağa oturtup muhallebi kıvama gelene kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yoğurdu mikser yardımıyla iyice çırpın ve soğuttğunuz karışıma ekleyip yeniden mikserden geçirin. Karışımı bir kaba döküp derin dondurucuda en az 3 saat bekletin.
Sosu hazırlamak için, tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp orta ateşte karıştırarak eritin. Üzerine kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra dondurmanın üzerine dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.